Art Laren


Art Laren, voorheen kunst op de brink is in juni een jaarlijks terugkerende kunstmanifistatie dat al vele jaren door de Kiwanisclub van Laren wordt georganiseerd. Zorgvuldig geselecteerde galeriehouders uit binnen- en buitenland exposeren in de open lucht hun kunstaanbod. De inkomsten die Art Laren genereert komen ten goede aan projecten voor kinderen. Het thema van 2010 was Changing Landscapes.

De ingreep die Landscape studio toen deed bestond uit een betere ontsluiting en een heldere vanzelfsprekende routing langs alle galeriehouders.

De gedachte om ook kunst op het water van de Coeswaerde te exposeren en zo nog meer voorbijgangers voor een bezoek aan Art Laren te verleiden, heeft het tot op heden niet gered. Omwille van samenhang en een uniformer beeld naar voorbijgangers is het thema verwoord door de hekken rondom Art Laren te bekleden met heidematten waarop vachten van de Gooie schaapskuddes. De wapperende wollen deken, die bij vlagen naar heide en bos geurde, brachten het historische beeld van schapen weer terug naar de Brink. Art Laren werkt nauw samen met museum Singer en omringende galeries en wordt door zo’n 15.000 bezoekers uit het hele land bezocht.


Website Art Laren

bureau    projecten    nieuws    contact

LS_nieuws_art_laren_3.html
LS_nieuws_art_laren_4.html
LS_nieuws_art_laren_5.html
LS_nieuws_art_laren_6.html
LS_nieuws_art_laren_7.html
LS_nieuws_art_laren_8.html